kekeme-tedavi

doctor11TEDAVİ TEKNİĞİMİZ (Şaher Tekniği) : Bu teknik bizim kendi tekniğimizdir.Ve tekniğimiz bütüncül bir özelliğe sahiptir. Dünyada uygulanan bir çok tekniği içinde barındırır.  Kekemeliğin 5 boyutu,sac ayağı vardır. Bu ayaklar ortadan kaldırılmadığı müddetçe kekemelik devam eder.

  1. Düşünce ayağı
  2. Nefes ayağı
  3. Hız ayağı
  4. Duygusal Boşalım
  5. Travmatik Olayların Silinmesi

A. Düşünce Ayağı:

Devamı...
 

tedaviiHayır Hayır Hayır Kesinlikle her insan kekemeliği tedavi edemez. Çünkü çok yönlü psikolojik bir sorundur. Tedavisi çok kolay ve basit değildir. Size gelen kişinin kekemeliğini ortadan kaldıracaksınız, ona özgüven, özbilinç sağlayacaksınız, sosyalleşmesi için onu destekleyeceksiniz.

Yani kekemenin yalnızca dilini değil,diliyle birlikte bozulan duygularını,düşüncelerini,davranışlarını değiştireceksiniz.Onu motive edeceksiniz.Bunu uzman olmayan birinin yapması mümkün değil.Bunu yapmak içinde bir insanın muhakkak psikolog,psikiyatrist yada konuşma terapisti(üniversite diplomalı) olması

Devamı...
 

ŞAHER TEKNİĞİMİZ, 2 günlük,15 günlük ve 30 günlük seanslardan oluşuyor.

2 Günlük Seans: Zamanı olmayan,işi yoğun olan,en az üniversite mezunu doktor,hakim,öğretmen,yönetici,genel müdür gibi kekemeleri 2 günlük seanslara alıyoruz.

Belirli aralıklarla kontrole çağırıyoruz. 2 günlük seansımıza katılan kekemelerin kekemelikten kurtulma oranı % 70 civarında 2 günlük seanslara katılan kekemeler iki günde düzelmiyorlar.Bunlara sadece teknik öğretiyoruz.Gidip evlerinde uygulama yapıyorlar ve 3-4 ayda yavaş yavaş düzeliyorlar.Fırsat bulurlarsa onları hafta sonları kontrole alıyoruz.

Devamı...
 

Hipnoz kekemelik tedavisinde uzun yıllardan beri uygulanmaktadır. Genelde olumsuz düşünceleri değiştirmek amaçlı kullanılmaktadır. Kekemelik genelde belli bir yaştan sonra ve bir travma sonucu ortaya çıkar.

Genelde bu bir korkudur. Korkan çocuk gerilir, nefes kontrolünü kaybeder ve kekelemeye başlar. Ailenin yanlış tutum ve davranışları sonucunda bu kekeleme durumu kalıcı bir hal alır. Hipnoz ile kekeme ilk travma geçirdiği ana götürülür. İlk olmuş olay esnasında yaşadığı olumsuz duygular boşaltılır. Olay yeniden olumlu bir şekilde yapılandırılır. eğer kekemenin ilk olayda kızgınlık ve öfke duyduğu birileri varsa af terapisi uygulanır.

Kekeme zaman içinde rahatlar. Ayrıca kekeme korku heyecan yaşadığı ortamlara imajinasyonla götürülür. Kendisi için korkunç olan bu ortamların sandığı gibi olmadığı

Devamı...
 

Gary Craig Stanford üniversitesi mezunu bir mühendistir. 90?lı yıllarda Bu tekniyi geliştirmiştir. Eft bir ?enerji psikolojisi tekniyi? diye tanımlanmaktadır. Eft ye iğnesiz akapunkturda diyenler vardır. Duygusal boşalım tekniyi de demek mümkündür.

Enerji bedenimizdeki enerji akımının durağanlığı ve blokajları eft ile yeniden düzenlenebilir. 

Emr : Bu standart yöntem, travmatik yaşantılara uğrama sonucunda genellikle bellekte dağınık bir biçimde kalan anıları birleştirme, gözden geçirme ve kişinin kendine verdiği değer duygusundaki azalmayı yeniden zihin süzgecinden geçirme olanağını veren bir yaklaşımdır. Bu teknik de psikodinamik ve davranışsal yöntemler özgün biçimde birlikte kullanılmaktadır.

Devamı...
 

Sayfa 1 / 2

<< Başlangıç < Önceki 1 2 Sonraki > Son >>